- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne de miel este un bors specific sarbatorilor de Paste, dar pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 500 gr carne de miel (costita, coada, gat)
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 rosie
- 1 ardei gras (ardeiul si rosia le scoti din zarzavatul pentru ciorbe conservat)
- 150 gr orez
- leustean tocat
- 1 ou sau 150 gr smantana
- 1 litru de bors
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Tai carnea in bucati potrivite, speli cu apa rece, pui la fiert in oala smaltuita si curata. Dai un clocot, arunci apa (care contine numai sange, impuritati si toxine provenite din alimentatia mamei), umpli oala pe trei sferturi si fierbi carnea 30 de minute la foc domol.
- Adaugi zarzavatul: ceapa, morcovul, rosia, ardeiul tocate fideluta, orezul fiert separat doar 5 minute, adaugi sare si mai lasi sa fiarba 10 minute, dupa care acresti cu bors fiert separat, parfumezi cu leustean tocat si tragi vasul de pe foc.
- Dregi cu ou batut cu bors cald sau cu smantana si servesti fierbinte, cu paine proaspata.