- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de peste dreasa este o ciorba pescareasca foarte buna si gustoasa, pe care merita sa o incercati.
Ingrediente
- 1,5 kg, peste
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 buc albitura
- 300 gr smantana/iaurt
- 4 cartofi
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 2 legaturi verdeata (patrunjel, leustean)
- lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se inabuse in ulei, piaa ce incep sa se inmoaie. Se stinge cu apa clocotita, si se continua fierberea.
- Cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete, se pun la fiert cu legumele. Dupa ce au fiert 10-15 minute, se pune pestele curatat, spalat si portionat, rosiile taiate in bucati, sarea si bulionul si se lasa sa fiarba circa 10 minute, apoi se acreste cu zeama de lamaie.
- Ouale batute cu putina sare se amesteca bine cu smantana, se subtiaza cu zeama si se toarna treptat in ciorba fierbinte, amestecand usor. Se adauga o legatura de verdeata taiata marunt si se mai da o data in clocot. Restul de verdeata se presara in farfurie.