Ciorba de peste dreasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de peste dreasa este o ciorba pescareasca foarte buna si gustoasa, pe care merita sa o incercati.

Ingrediente

    • 1,5 kg, peste
    • 3 cepe
    • 2 morcovi
    • 2 buc albitura
    • 300 gr   smantana/iaurt
    • 4 cartofi
    • 3 oua
    • 100 ml ulei
    • 2 legaturi verdeata (patrunjel, leustean)
    • lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se inabuse in ulei, piaa ce incep sa se inmoaie. Se stinge cu apa clocotita, si se continua fierberea.
  2. Cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete, se pun la fiert cu legumele. Dupa ce au fiert 10-15 minute, se pune pestele curatat, spalat si portionat, rosiile taiate in bucati, sarea si bulionul si se lasa sa fiarba circa 10 minute, apoi se acreste cu zeama de lamaie.
  3. Ouale batute cu putina sare se amesteca bine cu smantana, se subtiaza cu zeama si se toarna treptat in ciorba fierbinte, amestecand usor. Se adauga o legatura de verdeata taiata marunt si se mai da o data in clocot. Restul de verdeata se presara in farfurie.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri