- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de potroace etse o ciorba acra de pui, foarte buna si gustoasa, mai ales dupa o petrecere.
Ingrediente
- maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari
- 1 morcov
- 2 oase de vaca
- 1 radacina de patrunjel
- 1 buc pastranac
- 1 telina mica
- 1 litru zeama de varza
- 2 linguri orez
- 500 ml apa
- sare
- 1 legatura leustean
Instructiuni de preparare
- Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba mai mult de o ora, dupa care se strecoara.
- Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramana tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pana cand nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita.
- Cand carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cand clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.