- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba desomon este un preparat exotic si gustos.Aceasta ciorba este indicat sa o o preparam atunci cand dispunem de peste proaspat, acesta fiind unul dintre produsele cele mai sanatoase. Ciorba de somon poate fi servita atat rece, cat si calda.
Ingrediente
- 500 gr file de somon
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 felie telina
- zeama de la o lamaie
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala si se taie ccuburi,mai putin ceapa care se lasa intreaga pentru a pute fi scoasa mai usor. Se pun toate legumele la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana cand toate legumele sunt bine patrunse.
- Se indeparteaza ceapa, se adauga somonul taiat bucati medii, se potriveste, dupa gust, cu sare si piper si se mai lasa 5 minute la foc mediu.Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie.
- Ciorba de somon se serveste fierbinte, garnisita cu frunze de patrunjel verde.