- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de vitel este o ciorba aromata, deliciosa usor de preparat si pe care o puteti servi chiar si rece.
Ingrediente
- 1 kg piept de vitel
- 1 patrunjel radacina
- 1/2 telina
- 2 linguri orez
- 1 galbenus de ou
- tarhon
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 1 litru bors
- 50 ml smantana
- unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala carnea, tai-o in bucati potrivite si pune-o la fiert in 3 litri de apa, inlaturand spuma formata ori de cate ori este nevoie, apoi adauga sare, acopera oala cu capac si lasa sa fiarba pana cand se inmoaie carnea.
- Intre timp, curata legumele, spala-le si taie-le in bucati potrivite. Pune putin unt la incins si caleste legumele, iar cand acestea incep sa se inmoaie toarna-le peste carne, acopera oala cu capac si lasa sa fiarba la foc mic.
- Cand carnea este fiarta, adauga orezul spalat si amesteca-l ca sa nu se prinda. Separat, da borsul intr-un clocot si pune in el tarhonul tocat marunt.
- Toarna in supa borsul fiert si amesteca. Da oala deoparte si drege ciorba cu galbenus de ou si smantana. Lasa cel putin 15 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi poti servi.