- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de orez este o supa racoritoare si satioasa, perfecta in zilele de post.
Ingrediente
- 200 gr orez
- 2 cartofi
- sare
- 2 morcovi
- 3-4 tije de patrunjel
- 2 fire de busuioc
- 4 fire de usturoi verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se alege orezul bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se pune la fiert cu cartofii si morcovii curatati de coaja, taiati felii mari si un buchet aromat (busuioc, usturoi verde, patrunjel verde). Se pun toate in 2 litri de apa fierbinte, se fierb 30-35 minute, se racesc 10 minute, se scurg, apoi se mixeaza sau se trec prin sita. Buchetul aromat se arunca atunci cand se mixeaza legumele.
- Piureul de orez si legume se pune la fiert in aceeasi apa pentru 2-3 minute. Se sareaza supa, se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.