- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa cu ragout de pasare este o supa perfecta pentru mesele festive la care veti sa impresionati prin bucatele preparate de dvs.
Ingrediente
- 1 kg maruntaie de pasare
- 500 gr carne vitel
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1/2 conopida
- 4 linguri cu mazare boabe
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 2 linguri cu smantana
- 1 lingura cu faina
- 1 lingura cu unt
- patrunjel tocat
- 2-3 linguri cu orez
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli maruntaiele de pasare (ficat, inima, pipota, aripi, tartita), tai carnea de vitel bucati potrivit de mari si pui sa dea in clocot impreuna, cu putina apa. Arunci apa, speli carnea si vasul, umpli oala cu apa rece si fierbi carnea 2 ore la foc mic, cu vasul descoperit.
- Cand supa a scazut si carnea a fiert, pui legumele spalate si curatate, taiate sau intregi. Ca sa nu dai miros greu supei, fierbi conopida separat si pui buchetele intregi cand servesti. Pui si sarea necesara odata cu legumele (1 lingura de sare pentru toata supa ta), cel putin 3 litride lichid.
- Din unt, faina si smantana faci un sos alb pe care-l pui peste carnea si legumele fierte. Pui deasupra patrunjel tocat si servesti ca felul II.
- Supa o strecori, o lasi sa se limpezeasca dupa ce pui 2-3 linguri de apa rece peste ea, apoi o servesti cu crutoane de paine prajita sau cu orez fiert separat.