- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa cu taitei de casa este reteta de succes pentru un pranz delicios si foarte gustos.
Ingrediente
- 1 gaina
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- sare
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 cartof
- verdeata
PENTRU TAITEI:
Instructiuni de preparare
- Pentru taitei, amesteca faina cu oul intreg si putina sare. framanta bine, apoi intinde din aluat o foaie subtire, ruleaz-o, taie taitei cat de lati doresti si lasa-i sa se usuce pe planseta tapetata cu faina. Cand taiteii sunt suficient de uscati, da-i deoparte pana cand este gata supa.
- Pune gaina la fiert, adunand spuma ori de cate ori este nevoie. Cand carnea este aproape fiarta, adauga legumele taiate in cuburi, iar separat intr-o oala cu apa si sare fierbe taiteii.
- Cand s-au fiert si legumele, adauga taiteii, si mai las-o pe foc cat sa mai dea intr-un clocot. Serveste supa calda cu verdeata tocata marunt.