- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de cartofi este delicoasa si aromata supa moldoveneasca pe care negresit trebuie sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2-3 morcovi
- 2 cepe mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 buchet aromat
- 125 gr orez
- 2 rosii din conserva sau 1 cana cu suc de rosii
- 4 linguri cu ulei
- sare
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie felii, apoi romburi mici. Se pun in apa rece, timp in care se calesc legumele in ulei: morcovii, patrunjelul, ceapa si rosiile taiate felii.
- Cand legumele s-au inmuiat se trec in oala mare in care s-au incalzit 2 litri de apa. Cand au dat in clocot se pun peste legume cartofii scosi din apa rece si un buchet garni, format din: tije uscate de telina, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, leustean uscat - legate cu ata.
- Supa fierbe 30 de minute cu sare, iar cand cartofii sunt fierti se adauga orezul fiert si limpezit si patrunjelul tocat fin.
- Supa de cartofi se serveste calda, cu paine veche.