- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ceapa este o supa speciala care se poate servi chiar si la o cina speciala alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 4 cepe
- 3 linguri cu gris
- 150 ml ulei
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti cepele, le tai in doua si le lasi in apa rece pentru 10 minute, dupa care le tai pestisori si le calesti in ulei(in tigaie) pentru ca ceapa sa ramana alba.
- Rastorni in apa calda (atatea cani de apa, cate persoane sunt la masa) cand ceapa a devenit sticloasa, fierbi pe foc mic 15 minute, dupa care ingrosi supa cu gris turnat in ploaie. Amesteci in oala cu lingura de lemn, sa nu se stranga cocoloase.
- Fierbi 10 minute, stingi focul si servesti supa calduta, condimentata cu piper macinat.
- Servesti supa cu cu crutoane de paine uscate in cuptor si asezate intr-un cos de paine.