- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de creveti este o supa rafinata pe care o data ce ati gustat-o o veti indragi pe loc.
Ingrediente
- 300 gr creveti decorticati
- 1 morcov
- 2 ardei iuti
- 1 ceapa
- 1 cartof dulce
- 1 ardei gras rosu
- 30 ml rom
- 50 ml vin alb
- 200 ml smantana pentru gatit
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Caleste crevetii in ulei icins, pastrand 6 bucati pentru decor. Cand s-au rumenit, scoate-i pe o farfurie si indeparteaza coditele. In uleiul ramas, caleste ceapa taiata solzisori, apoi morcovul ras, ardeiul gras taiat in cuburi si ardeii iuti, pe care ii scoti dupa ce s-au calit.
- Stinge totul cu vin si rom, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba 10 minute.Adauga cartoful dulce curatat si taiat cubulete. Acopera cu apa si adauga putina sare, lasand sa fiarba 20 de minute.
- Se strecoara legumele, pastrand insa zeama in care au fert, si se pun in vasul unui blender si se paseaza. Se adauga smantana, putin cate putin, se dilueaza cu zeama, se potriveste de sare si se pune totul intr-o craticioara pe foc, sa dea in cateva clocote.
- Supa se serveste punand in ea bucatile de crevete fiert, verdeata tocata fin crevetii cruzi fripti pe gratar.