- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de dovlecei este un preparat delicios, care cu siguranta va fi si pe placul copiilor.
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 1 radacina patrunjel
- 3 cepe
- 1 radacina de telina
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite ulei de masline
- 300 ml smantana
- 1 lingurita faina
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- piper alb macinat
- parmezan ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, dovleceii si radacinoasele. Se spala si se pun sa fiarba in apa cu sare si putin ulei de masline.
- Separat, se bat galbenusurile, se presara o lingurita cu faina si se adauga smantana. Se mixeaza bine compozitia sa nu se formeze cocoloase.
- Se verifica daca au fiert toate legumele. Se scot legumele, ceapa se da deoparte, iar restul legumelor se paseaza si se amesteca cu crema de smantana.
- Se adauga crema obtinuta in zeama in care au fiert, se pune zeama de lamaie si se amesteca usor.
- Supa de dovlecei se serveste cu dovlecei fierti si taiati cubulete si se decoreaza cu verdeata tocata fin si cu parmezan ras.