Supa de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de dovlecei este un preparat delicios, care cu siguranta va fi si pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • 1 radacina patrunjel
    • 3 cepe
    • 1 radacina de telina
    • 3 galbenusuri
    • 2 lingurite ulei de masline
    • 300 ml smantana
    • 1 lingurita faina
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura marar verde
    • piper alb macinat
    • parmezan ras
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, dovleceii si radacinoasele. Se spala si se pun sa fiarba in apa cu sare si putin ulei de masline.
  2. Separat, se bat galbenusurile, se presara o lingurita cu faina si se adauga smantana. Se mixeaza bine compozitia sa nu se formeze cocoloase.
  3. Se verifica daca au fiert toate legumele. Se scot legumele, ceapa se da deoparte, iar restul legumelor se paseaza si se amesteca cu crema de smantana.
  4. Se adauga crema obtinuta in zeama in care au fiert, se pune zeama de lamaie si se amesteca usor.
  5. Supa de dovlecei se serveste cu dovlecei fierti si taiati cubulete si se decoreaza cu verdeata tocata fin si cu parmezan ras.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri