- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de fasole pestrita este genul de supa pe care trebuie sa o preparati macar o data de curiozitate deoarece este aspectuoasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 250 gr fasole
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- sare
- boabe de piper
- 4 rosii sau 500 ml suc de rosii
- frunze de telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se pune la fiert cu apa rece si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute. Se arunca apa, se umple oala cu 3 masuri de apa rece, se fierbe la foc potrivit pana cand bobul se desface prin apasare.
- Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si pastarnacul taiate felii subtiri sau cuburi mici, ceapa si rosiile, decojite si fara seminte, taiate felii subtiri. Se sareaza supa, se pun la fiert boabe de piper si cateva frunze de telina tocate, se continua fierberea 20 minute.
- Cand mancarea este gata se presara deasupra marar verde tocat, se lasa sa se raceasca 15 minute si se serveste cu crutoane de paine uscata.