Supa de primavara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de primavara este un preparat hranitor, cu proprietati curative pentru ficat si intestine. Acest fel de mancare este potrivit pentru primavara si usor de facut.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 1 buchetel mic de broccoli
    • 2-3 fire ceapa verde
    • 2 fire de praz(partea alba)
    • 1 legatura de leurda
    • 30 gr margarina
    • 1 lingura ulei
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • crutoane pentru garnitura

Instructiuni de preparare

  1.  Se taie prazul si ceapa verde bucati de 1 cm si se calesc in ulei incins cu margarina. Se sting cu 2 litri de apa fierbinte si se lasa sa fiarba 5 minute.
  2. Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, si se continua fierberea inca 20 de minute, pana cand sunt bine patrunsi. Dupa primele 10 minute se adauga broccoli desfacut buchetele mici.
  3. Se ia vasul de pe foc si se strecoara legumele. Se adauga leurda, patrunjelul si mararul tocate fin. Se mixeaza toate legumele cu un blender pana se transforma intr-un piure.
  4. Se dilueaza piureul de legume cu  zeama in care au fiert legumele, pana se obtine consistenta dorita. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote,
  5. Supa serveste fierbinte cu crutoane de paine prajite in cuptor.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri