- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de rosii este o supa rapida, gustoasa si usor de preparat, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 300 gr carne cu mult os de pui, de vaca sau vitel
- patrunjel radacina
- morcov
- 5 cepe
- 50 gr orez
- 600 ml suc de rosii
- patrunjel verde
- frunze de telina
- sare
Instructiuni de preparare
- Supa de rosii se prepara in mai multe feluri. Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.
- Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot. Cand toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul , sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipasca de fundul oalei. Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul.
- Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte 2 l de sup.Se sareaza dupa gust, iar pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate.
- Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.
- Supa de rosii se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.