Supa de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de rosii este o supa rapida, gustoasa si usor de preparat, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 300 gr carne cu mult os de pui, de vaca sau vitel
    • patrunjel radacina
    • morcov
    • 5 cepe
    • 50 gr orez
    • 600 ml suc de rosii
    • patrunjel verde
    • frunze de telina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Supa de rosii se prepara in mai multe feluri. Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.
  2. Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot. Cand toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul , sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipasca de fundul oalei. Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul.
  3. Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte  2 l de sup.Se sareaza dupa gust, iar pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate.
  4. Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.
  5. Supa de rosii se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri