Supa de rosii cu paste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de rosii cu paste este perfecta pentru zilele de vara, avand efect nutritiv si racortor. Daca doriti ca supa sa fie mai groasa, folositi orez fiert in locul pastelor.

Ingrediente

    • 300 gr rosii cherry
    • 500 ml apa
    • 1 morcov
    • 1 litru suc de rosii
    • 1 ardei gras
    • 1 ceapa
    • 100 gr paste
    • 1 lingurita boia dulce
    • patrunjel verde
    • 1 lingurita zahar
    • 4 catei de usturoi
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 40 minute

  1. Curata ceapa, spal-o, apoi tai-o marunt si caleste-o in ulei impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare,5 minute, pana devin sticloase. Adauga rosiile cherry taiate in sferturi si ardeiul gras taiat in cubulete, apoi toarna treptat sucul de rosii si apa, pune boiaua dulce, zaharul si putina sare.
  2. Lasa sa fiarba 15 minute la foc moderat, amestecand in cand in cand, apoi adauga usturoiul taiat in rondele si pastele fierte separat. Acopera oala cu capac si lasa sa fiarba cateva minute.
  3. Supa de rosii cu paste se serveste cu bruschete sau crutoane. pentru un gust mai buna, adauga la final patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri