- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa picanta de linte este o specialitateorientala crae se consuma cu precadere rece. Daca nu va place gustul picant puteti inlocui boiaua iute cu cea dulce...
Ingrediente
- 500 gr linte rosie
- 1 areei gras rosu
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 2 cepe rosii
- 1 morcov
- 4 rosii
- boia iute
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune lintea la fiert, la foc mediu pentru 20 de minute.
- Separat, se taie ceapa marunt si usturoiul, dupa acre se calesc in ulei incins. Se adauga morcovul ras, ardeiul taiat si rosiile decojite si taiate in cubulete.
- Legumele calite se pun peste linte si se lasa sa fiarba cel putin 15 minute.
- Se ia vasul de pe foc, se presara boiaua si se baga la blender.
- Supa se serveste decorata cu menta proaspata iar din loc in loc, se pune cate o picatura de smantana.