- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa taraneasca este o supa aromata si plina de legume, pe care o puteti prepara si fara slanina, pentru un gust mai simplu si dietetic.
Ingrediente
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 2 ceape
- 1 varza mica
- 100 gr salanina afumata
- 2 fire praz
- 60 gr grasime
- piper macinat
- 200 gr fasole uscata
- sare
Instructiuni de preparare
- Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa si se fierbe in apa cu sare, schimband apa de 2-3 ori, pentru a inlatura toxinele. In ultima apa, dupa ce da in fiert se adauga o ceapa curatata dar lasata intreaga si se fierbe pana cand bobul de fasole s-a inmuiat, moment in care se scurge de toata apa.
- Legumele se curata, se spala se taie bucatele mici si se aseaza intr-o oala la fiert.Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga fasolea pisata putin si slanina taiata in bucatele si usor prajita in grasime.
- Se lasa sa fiarba mai departe supa, la foc potrivit, inca 25-30 minute, si cand este gata se potriveste de sare si piper.
- Supa taraneasca se serveste calda verdeata pe deasupra si paine de casa fierbinte.