- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cremoasa cu piersici trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, aromata si cu siguranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 200 gr zahar alb
- 70 gr unt
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 5 piersici curatate si feliate
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul si asezati-l in tava de copt, tapetand cu el atat fundul cat si marginile tavii, apoi asezati in el feliile de piersici, asezandu-le uniform pe toata suprafata.
- Sparat amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata, in care incorporati oul, faina si esenta de vanilie. Amestecati bine crema si turnati-o in tava, peste fructe.
- Introduceti tarta in cuptorul incins si coaceti o ora la foc moderat, apoi lasati-o in tava 15 minute sa se racoreasca, dupa care transferati-o pe un gratar ca sa se raceasca.