- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu limeta trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa,usor de preparat si e perfecta pentru mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 130 gr unt
- 230 gr biscuiti digestivi
PENTRU UMPLUTURA:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte condensat
- 130 ml frisca lichida
- 2 lingurite coaja rasa ed limeta
- 130 ml zeama de limeta sau limeta de Key
PENTRU DECOR:
- felii de limeta
- frisca
- ramurele de menta
USTENSILE:
- forma torunda de tarta din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 de minute
Timp de coacere: baza- 10 minute; tarta-20 de minute
- Puneti biscuitii intr-o punga, inchedeti-o si zdrobiti-i bine de tot cu sucitorul. Topiti untul intr-o cratita si varsati biscuitii zdrobiti peste untul topit. Amestecati bine, iar apoi intindeti amestecul, prin apasare, pe fundul si peretii formei de tarta, Coaceti 10 minute, la foc mediu, apoi scoateti forma si lasati-o deoparte.
- Intre timp, preparati umplutura, pentru care bateti laptele condensat cu ouale si amestecati frisca, zeama si coaja rasa de limeta. Turnati amestecul in baza coapta si mai coaceti inca 20 de minute.
- Cand tarta este gata si umplutura s-a intarit, scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din forma. Taiati tarta felii si serviti-o decorata cu frunze de menta, frisca si felii de limeta.