- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de Hogmanay este o tarta specifica Scitiana, care se prepara de Anul nou. Aromele bogate si festive pot fi scoase in evidenta de o cantitate generoasa de inghetata sau de frisca.
Ingrediente
- 240 gr aluat fraged
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 1 ou batut
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 130 gr stafide
- 4 linguri marmelada de portocale cu bucati de portocale
- 60 gr zahar tos
- 60 gr pesmet din pandispan
- 60 gr migdale macinate
- 1 clementina pentru decor
- scortisoara macinata pentru pudrat
- frisca pentru servit
USTENSILE:
- forma de tarta din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 15 de minute
Timp de coacere 25 de minute
- Intindeti aluatul si apasati-l in forma de tarta, apoi intindeti pe el marmelada, intr-un strat uniform.
- Intr-un castron mare, bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos. Adaugati oul, pesmetul din pandispan, scortisoara si migdalele macinate si amestecati bine. Incorporati prin rasturnare stafidele, apoi turnati amestecul in forma.
- Coaceti tarta 20-25 de minute, pana cand tarta se rumeneste deasupra. Intre timp, taiati clementina in felii, apoi fiecare felie in doua. Scoateti tarta din cuptor si decorat-o cu feliile de clementina nedecojita. Serviti tarta calda, pudrata cu scortisoara impreuna cu o lingura de frisca.