- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu rosii si ceapa este o tarta rapida si armata, foarte usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 250 gr aluat fraged semipreparat1 catel de usturoi
- 3 rosii coapte, tari
- 1 ceapa
- 30 gr unt
- ramurele de cimbru sau 1 lingura cimbru uscat
USTENSILE:
- tava termorezistenta mare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 25 de minute
- Intideti un disc mare de aluat cu 3 cm mai mare decat tava de copt, si asezati- in tava.Ridicati marginile si dati la frigider in timp ce preparati umplutura.
- Curatati ceapa, apoi taiati-o julien.Topiti untul intr-o tigaie si caliti putin ceapa si usturoiul taiat feliute, pana cand devin lucioase, apoi asezati-le in tava, peste aluat. Taiati rosiile rondele si intindeti-le frumos peste ceapa, asezonati cu sare si iper si cimbru, apoi coaceti tarta 22-25 de minute, pana cand se rumeneste aluatul.
- Tarta cu rosii si ceapa se serveste calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.