- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu ananas este o tarta de vara, racoritoare si foarte energizanta.
Ingrediente
- un pachet aluat foietaj
- o cutie compot de ananas (rondele)
- 150 gr zahar
- 50 ml suc din conserva de ananas
- 80 gr unt
- o lingura miere
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 10 minute+ 30 minute coacere+ 10 minute asteptare
- Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga doua linguri de zahar si se pun rondelele de ananas, intregi, sa se rumeneasca. Pe masura ce se adauga alte rondele la prajit, se adauga si zahar. Dupa ce toate rondelele s-au prajit, se adauga sucul din conserva de ananas si o lingura de miere, se lasa sa fiarba si apoi se varsa peste rondelele de ananas din tava.
- Vasul de copt (sau mai mici, mai multe) se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza rondelele de ananas.
- Aluatul de foietaj decongelat se intinde usor cu sucitorul, se taie pe masura vasului si se taie o foaie care va acoperi primul rand de rondele deja asezate in tava. Se toarna sosul fiert de apa si miere rezultat dupa prajirea rondelelor. Se acopera cu alta foaie de aluat, se inteapa in mai multe locuri cu furculita si se da la copt pentru 25-30 de minute.
Aluatul de foietaj se poate prepara si acasa si untul necesar la pregatire poate fi inlocuit cu margarina de buna calitate care nu se topeste atat de repede ca untul.