- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta la rece este cu sigurata salvarea oricarei gospodine.Faptul ca nu stam sa coacem la cuptor dar totusi rezultatul este delicios face ca acest preparat cu ciocolata in doua culori sa fie mereu in meniul dvs.
Ingrediente
PENTRU CARAMEL:
- 100 gr unt nesarat
- 100 gr zahar pudra
- 400 ml lapte condensat(sau lapte integral)
PENTRU TARTA:
- 150 gr biscuiti digestivi
- 75 gr unt nesarat
- 2 banane coapte
- 250 ml frisca lichida
PENTRU SERVIRE:
- 50 gr ciocolata alba
- 50 gr ciocolata neagra
Instructiuni de preparare
- Pentru caramel se topeste untul intr-o tigaie nonaderenta, se adauga zaharul si se amesteca , la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga treptat laptele condensta, iar cand amestecul se ingroasa si incepe sa miroasa a caramel, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Pentru tarta, se zdrobesc biscuitii si se bun intr-un bol.Biscuitii nu trebuie sa fie macinati ca faina,trebuie sa mai ramana ptintre ei si bucatele mai maricele. Se dauaga untul topit si racit, si se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia. Se pune amestecul obtinut intr-o forma de tarta, se niveleaza pe toata suprafata tavii, si se baga la frigider pantru 30 de minute.
- Cand tarta se scoate din frigider, se intinde caramelul, apoi se asaza bananele curatate si taiate felii.Se adauga frisca batuta spuma tare si se decoreaza dupa preferinte si se tine la frigider pana in momentul servirii.
- Cand serviti tarta decorati cu fasii de ciocolata alba si neagra topita la bain-marie.