Tarta cu frisca si capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu frisca si capsuni este o tarta de sezon foarte buna si aromata.

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL DE TARTA:

    • 50 gr unt+ 2 linguri pt tapetat
    • 150 gr zahar
    • 3 albusuri

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr capsuni
    • 300 gr frisca
    • 50 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca zaharul cu untul pana cand se formeaza o crema omogena. Se adauga albusurile, unul cate unul, si se freaca pana se incorporeaza perfect si compozifea devine cremoasa. Se lasa sa stea 15 minute.
  2. Se pregatesc 8 cercuri din folie de aluminiu, cu diametrul de 15 cm, care se ung cu cele 2 linguri de unt. Se imparte aluatul preparat, punandu-se cate o porfie pe fiecare cerc. Cu ajutorul unei spatule, se intinde aluatul pe toata suprafata, lasand pe margini o portiune neacoperita, de cca 2 cm.
  3. Tartele se coc timp de 8 minute, apoi se scot, se dezlipesc de pe folia de aluminiu si se modeleaza, cat sunt calde, sub forma de lalele.
  4. Cand se racesc bine, se umplu cu frisca si capsuni si se decoreaza cu frunze de menta.

Recomandari

Tarte