- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu frisca si capsuni este o tarta de sezon foarte buna si aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUATUL DE TARTA:
- 50 gr unt+ 2 linguri pt tapetat
- 150 gr zahar
- 3 albusuri
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr capsuni
- 300 gr frisca
- 50 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se freaca zaharul cu untul pana cand se formeaza o crema omogena. Se adauga albusurile, unul cate unul, si se freaca pana se incorporeaza perfect si compozifea devine cremoasa. Se lasa sa stea 15 minute.
- Se pregatesc 8 cercuri din folie de aluminiu, cu diametrul de 15 cm, care se ung cu cele 2 linguri de unt. Se imparte aluatul preparat, punandu-se cate o porfie pe fiecare cerc. Cu ajutorul unei spatule, se intinde aluatul pe toata suprafata, lasand pe margini o portiune neacoperita, de cca 2 cm.
- Tartele se coc timp de 8 minute, apoi se scot, se dezlipesc de pe folia de aluminiu si se modeleaza, cat sunt calde, sub forma de lalele.
- Cand se racesc bine, se umplu cu frisca si capsuni si se decoreaza cu frunze de menta.