Tarta cu gem de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu gem de caise este reteta de succes pentru o tarta economica si gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 130 gr zahar tos
    • 130 gr faina de migdale
    • 450 gr gem de caise
    • 130 gr faina
    • 150 gr margarina
    • 4 galbenusuri
    • apa

    PENTRU TAVA:

    • 1 lingurita margarina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 55 minute

  1. Pentru aluat se amesteca faina alba cu cea de migdale si cu zaharul, adaugand apoi margarina taiata cubulete si galbenusurile. Se framanta amestecul cu degetele pana cand margarina este incorporata, adaugand apoi, cate putina apa, pana cand aluatul incepe sa se lege. Se aduna aluatul intr-o bila care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
  2. Se unge tava cu margarina, iar aluatul se intinde in foaie cu care s etapeteaza forma de copt. Se intinde gemul peste foaie, care se repartizeaza uniform iar aluatul ramas se modeleaza si se intinde, apoi se taie cu rola de patiserie fasii din care se va realiza grilajul tartei.
  3. Se baga tarta la cuptor pentru 55 de minute, apoi se lasa in tava pana la racirea completa.

Recomandari

Tarte