- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu lamaie si bezea este o tarta racoritoare si foarte aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 125 gr unt
- 250 gr faina
- 2 galbenusuri
PENTRU CREMA:
- 3 lamai
- 250 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 5 oua
PENTRU BEZEA:
Instructiuni de preparare
- Se amesteca unutl moale cu faina, galbenusurile, putina sare si 2 linguri de apa. Se framanta aluatul, apoi se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se intinde aluatul intr-o foaie care se pune intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cutpor pentru 20 de minute.
- Se amesteca zeama celor 3 lamai cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul pudra si ouale si se fierb toate pe foc mic,pana se ingroasa compozitia, acre se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale.
- Se bat cele 3 albusuri spuma tare cu putina sare si cu zaharul, pana se obtine bezeaua. Se scoate tarta coapta din forma, se umple cu crema de lamaie, se decoreaza cu bezeaua si se mai baga la cuptor inca 10 minute, cat sa se coaca ezeaua.