- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu migdale si ciocolata este foarte aromata si delicioasa. Gustul parfumat al acestei tarte o face de neinlocuit, ea putand fi servita chiat si in loc de tort in zielle festive.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr zahar
- 300 gr faina
- 2 oua
- 150 gr unt
- 1 plic drojdie
- 1 lingura cacao amara
- 1 lamaie
PENTRU UMPLUTURA;
- 150 gr zahar
- 250 gr migdale
- 200 ml vin Marsala
- 180 gr unt
- 50 gr fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda cu marginile de inaltime medie spre mare. Curata migdalele de pielita si usuca-le in cuptor.
- Asaza pe planseta faina in forma de fantana, pune in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie, drojdia si untul inmuiat la temperatura camerei. Framanta ingrdientele pana obtii un aluat neted si omogen.
- Intinde cu sucitorul din aluat o foaie si imbraca tava cu ea, pastrand 1/4 din el. Presara pe fundul ei cacaua amara.
- Amesteca migdalele cu untul, vinul Marsala si cu zaharul. Pune compozitia intr-o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute. Cand incepe sa se coloreze scoate-o din cuptor si las-o sa se racoreasca.
- Intinde compozitia racita peste aluatul din tava si acopera cu fasii din aluatul pastrat, asezate sub forma de gratar. Presara pe deasupra fulgii de ciocolata si cateva cubulete de unt.
- Coace tarta circa 30 de minute in cuptorul incins. Cand tarta este rumenita scoate-o din cuptor si las-o sa se racoreasca. Tarta o poti felia numai cand s-a racit complet.