Tarta bunicii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta bunicii, este o tarta delicioasa si foarte aromata, pe care o puteti prepara cu o zi inante de a o servi, pentru a se aromatiza frumos.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 230 gr zahar
    • 110 gr unt
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de  vanilie
    • 440 gr faina alba
    • 1 plic praf de copt
    • 6 galbenusuri
    • sare

    PENTRU CREMA DE LAMAIE:

    • 6 galbenusuri
    • 100 gr faina alba
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 litru lapte dulce
    • 170 gr zahar
    • coaja de lamaie
    • sare
    • muguri de pin, pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pentru baza, mixati galbenusurile amestecate cu zaharul si untul la temperatura camerei pana se omogenizeaza. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, un varf cutit sare, coaja rasa de lamaie si framantati bine pana obtineti un aluat compact pe care inveliti-l in folie de plastic si il bagati la frigider pentru 1 ora.
  2. Frecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul apoi adaugati faina.
  3. Separat incalziti laptele  impreuna cu zaharul vanilinat .Cand este fierbinte, luati-l de pe foc si turnati  treptat peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu ca sa se  omogenizeze
  4. Puneti  crema pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa ( cca 15 minute), apoi opriti focul si  lasati sa se raceasca. Ca sa nu faca cojita deasupra puneti pe suprafata cremei o folie de plastic.
  5. Tapetati o forma de 30 cm diametru, cu unt si faina.Impartiti aluatul in doua parti.
  6. Intindeti pe suprafata de lucru bine infainata prima foaie care trebuie sa fie  mai mare decat a doua foaie, si asezati-o in tava astfel incat aluatul sa imbrace fundul si peretii formei. Puneti in centrul foii, crema complet rece, intindeti-o cu o lingura pe toata suprafata foii dupa care acoperiti cu a doua foaie.
  7. Sigilati ambele foi, intepati foaia superioara si  presaratim pe ea mugurii de pin. Coaceti tarta la  foc moerat 45 minute.
  8. Cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca, apoi pudrati-o cu zahar vanilat.

Recomandari

Tarte