- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de ciocolata neagra cu surprize este o tarta foarte dulce si aromata, tocmai de aceea va recomand ca serviti cate putin, sau puteti folosi zahar mai putin.
Ingrediente
- 200 gr faina alba
- 400 gr ciocolata amaruie
- 160 gr unt
- 60 ml lapte proaspat
- 280 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar tos
- 40 gr fructe confiate
- 40 gr alune de padure
- 2 gr ardei iute
- 1 varf de cutit lavanda comestibila
- 1 varf de cutit sare de mare
Instructiuni de preparare
- Se pregateste crusta de tarta astfel: intr-un robot de bucatarie se amesteca faina, zaharul si untul rece taiat cuburi pana cand se formeaza firimituri mari de aluat. Se adauga treptat laptele si se amesteca in continuare pana se obtine o bila de aluat.
- Se intinde aluatul intre doua coli de hartie de copt. Se unge o tava de copt rotunda cu diametrul de 24 cm cu unt moale sau cu putin ulei. Se pune coala de aluat in tava, se ajusteaza taindu-se la margini. Se inteapa partea inferioara cu o furculita in cateva locuri. Se lasa la congelator pentru 30 minute. Apoi se scoate de la rece si se baga la cuptorul incins pentru 15 sau 20 minute.
- Intre timp se pregateste ganache-ul de ciocolata. Intr-un vas rezistent la caldura se pune smantana dulce si se lasa pe foc mic pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca usor pana cand toata ciocolata se topeste. Apoi, treptat, se adauga bucata de unt taiata in cubulete mici. Se lasa la odihnit.
- Crusta de tarta se scoate din cuptor cand este aurie si se lasa la racit. Se toarna ganache-ul de ciocolata si apoi se adauga din loc in loc cubulete de fructe confiate, flori de lavanda comestibila, alune de padure prajite, cuburi mici de sare si bucatele mici de ardei iute rosu. Nu exagerati cu sarea, ardeiul iute si lavanda!