Galetta cu prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Galetta cu prune este de fapt o tarta rapida cu prune, usor de preparat si pe placul tuturor. Aceasta tarta se serveste mai ales rece.

Ingrediente

    • 200 gr faina alba
    • 1 ou
    • 1/2 lamaie
    • 75 gr zahar tos
    • 125 gr unt
    • 15 buc prune
    • zahar pudra
    • fulgi de migdale

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat se pune in bolul unui mixer electric 180 gr faina, 75 gr zahar si untul rece de la frigider. Mixam cateva secunde pana cand amestecul seamana cu un nisip grunjos. Incepem sa adaugam cate 1-2 linguri de apa rece, mixand putin de fiecare data. Punem aluatul rezultat intr-un bol, il acoperim cu o folie si il dam la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Cand este gata de scos de la rece, il punem pe o suprafata data bine cu faina si il intindem intr-un strat subtire si cat de poate de rotund pe care il punem intr-o tava mare acoperita cu hartie de copt.
  2. Prunele le taiem fasii, le amestecam cu zeama de lamaie, fulgii de migdale, 1 lingurita faina si 1 lingura zahar. Punem amestecul peste aluatul intins, lasand cam 2 cm pe margine neacoperiti. Aceasta margine o tragem peste prune, acoperindu-le putin si o ungem cu oul batut.
  3. Dam tarta la  cuptor  pentru 50 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand scoatem din cuptor putem orna cu zahar pudra.

Recomandari

Tarte