- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu pere si ciocolata este o tarta dulce de vara, gustoasa, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 125 gr zahar
- un ou
- un pliculet zahar vanilinat
- 1-2 plic praf de copt
- un praf de sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 pere bine coapte
- 140 gr ciocolata neagra
- 100 ml frisca lichida
- un ou
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+ 25 minute coacere+ 1 ora asteptare
- Pentru aluat, se amesteca prin framantare cu degetele faina si untul taiat in bucatele. Dupa ce se desface si se amesteca tot untul cu faina, amestecul se aduna si se adauga zaharul, sarea, oul, zaharul vanilinat si praful de copt.
- Se amesteca bine si se aduna intr-o bila de aluat care se lasa la rece pentru o ora. in acest timp, se curata perele de coaja si seminte si se taie felii.
- Aluatul se lucreaza putin pe masa presarata cu faina si apoi se intinde cu sucitorul. Se asaza foaia in tava de copt, se aranjeaza sa acopere toate denivelarile formei si se inteapa cu furculita. Se asaza perele curatate de coaja si taiate felii si se da tava la cuptor pentru 15 minute.
- Intre timp, se prepara sosul de ciocolata pentru care frisca lichida se incalzeste pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati. Dupa ce se topeste ciocolata, se trage de pe foc, se lasa circa 5 minute sa se racoreasca si apoi se adauga oul amestecand energic pentru incorporare.
- Se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul de ciocolata si se mai da la cuptor pentru 10 minute. Se lasa apoi sa se raceasca in tava si se serveste presarata cu zahar pudra.
Untul poate fi inlocuit cu margarina adaugata in cantitate mai mare pentru a suplini absenta grasimii. Aluatul, insa, nu va avea aceeasi fragezime ca acela cu unt.