- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de capsune este o tarta aromata si gustoasa, plina de vitamine si racoritoare.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina alba
- 2 linguri zahar tos alb
- 1 praf de sare
- 150 gr unt
- 1 ou
- 500 gr capsune
- 150 gr ciocolata alba (menaj)
- 250 ml frisca lichida
- putina esenta de rom
- zahar pudra pentru ornat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 60 minute
- Faci un aluat de tarta din faina, zahar, sare, unt moale si ou. Framanti si, daca nu se leaga bine, adaugi putina apa calduta. Lasi aluatul la rece minimum 1 ora.
- Maruntesti ciocolata alba de menaj si o topesti in frisca lichida, la foc domol (fara sa ajunga la fierbere). Adaugi si esenta de rom, apoi lasi la rece peste noapte.
- Intinzi foaia de tarta, o asezi intr-o forma/tava unsa cu putin unt, o intepi cu furculita si dai la copt, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
- Intre timp, speli si scurgi capsunele si le asezi pe blatul racit. Bati cu mixerul crema de frisca si ciocolata alba, pana devine consistenta si o torni peste fructe. Ornezi tarta cu zahar pudra si ciocolata alba rasa.
Pregateste aluatul si sosul alb de ciocolata cu 1 zi inainte. Nu incerca sa inlocuiesti ciocolata alba cu cea neagra, pentru ca nu se va coagula crema. Daca desertul nu este destinat copiilor, poti folosi in locul esentei de rom un lichior fin, de portocale sau de vanilie.