- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de lamaie este o tarta racoritoare, ideala pentru zilele caniculare de vara cand doriti sa va racoriti cu un desert delicios.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr unt
- sare
- coaja rasa de lamaie
- 1 ou
- 350 gr faina
- 120 gr zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta de lamaie
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 30 gr amidon
- zeama de la o lamaie
- 100 gr zahar
- 250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
PENTRU BEZEA:
- 4 albusuri
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 120 gr zahar
- 1 esenta de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat pui toate ingredientele intr-un vas si le framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il infasori intr-o folie de plastic si il tii la rece o ora. Dupa ce a stat la rece, imparti aluatul in doua. Din 3/4 din aluat intinzi o foaie subtire, pe care o asezi intr-o forma de tarta si o coci 20 de minute, iar restul de aluat il tii pentru decor.
- Pentru crema de lamaie, amesteci laptele cu zaharul si amodonul si le dai intr-un clocot. Separat, freci galbenusurile cu zeama de lamaie, apoi torni amestecul peste lapte si il lasi la foc mic pana obtii o crema, amestecand continuu. Cand blatul este aproape copt, torni crema peste el, in tava.
- Intre timp, prepara bezeaua, bati bine albusurile cu mixerul si, dupa ce s-a format spuma, incorporeaza in ea zaharul, coaja si esenta de lamaie. Peste crema, aranjezi fasiile de aluat si spritezi rozete de bezea. Lasi tava in cuptor pentru 25-30 de minute, cat sa se rumeneasca bezeaua si sa se coaca putin, apoi poti scoate tarta din cuptor.