Tarta de lamaie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de lamaie este o tarta racoritoare, ideala pentru zilele caniculare de vara cand doriti sa va racoriti cu un desert delicios.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr unt
    • sare
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 ou
    • 350 gr faina
    • 120 gr zahar pudra
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 esenta de lamaie

    PENTRU CREMA DE LAMAIE:

    • 30 gr amidon
    • zeama de la o lamaie
    • 100 gr zahar
    • 250 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 2 linguri coaja rasa de lamaie

    PENTRU BEZEA:

    • 4 albusuri
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 120 gr zahar
    • 1 esenta de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat pui toate ingredientele intr-un vas si le framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il infasori intr-o folie de plastic si il tii la rece  o ora. Dupa ce a stat la rece, imparti aluatul in doua. Din 3/4 din aluat intinzi o foaie subtire, pe care o asezi intr-o forma de tarta si o coci 20 de minute, iar restul de aluat il tii pentru decor.
  2. Pentru crema de lamaie, amesteci laptele cu zaharul si amodonul si le dai intr-un clocot. Separat, freci galbenusurile cu zeama de lamaie, apoi torni amestecul peste lapte si il lasi la foc mic pana obtii o crema, amestecand continuu. Cand blatul este aproape copt, torni crema peste el, in tava.
  3. Intre timp, prepara bezeaua, bati bine albusurile cu mixerul si, dupa ce s-a format spuma, incorporeaza in ea zaharul, coaja si esenta de lamaie. Peste crema, aranjezi fasiile de aluat si spritezi rozete de bezea. Lasi tava in cuptor pentru 25-30 de minute, cat sa se rumeneasca bezeaua si sa se coaca putin, apoi poti scoate tarta din cuptor.

Recomandari

Tarte