- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de vara cu fructe de padure este desertul perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PENTRU COSULETE:
- 230 gr faina
- 150 gr unt, taiat cubulete
- 50 gr zahar tos
- 1 ou batut
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 ml frisca lichida
- coaja rasa de la 1 portocala
- 4 lignuri gem de coacaze rosii, diluat cu o lingura de apa
- 4 bezele mari, rupte in bucati
- 250 gr amestec de fructe de padure
USTENSILE:
- forma de tarta dn silicon
- hartie de copt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare cerneti faina impreuna cu zaharul. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu mana pana cand se formeaza firimituri. Adaugati oul si amestecati cu un cutit pana cand amestecul formeaza cocoloase. Formati o minge de aluat, inveliti-l in folie de plastic alimentara si bagati-l la frigider pentru 30 de minute.
- Intindeti aluatul si apasati-l usor in forma de tara. Intepati fundul si bagati tava in frigider 10 minute. Captusiti cu hartie de copt, apoi umpleti cu boabe de fasole si coaceti blatul 20 de minute, scoateti hartia si boabele de fasole si continuati coacerea inca 5 minute, pana se intareste si se rumeneste.
- Bateti frisca pana se intareste, iar apoi incorporati prin rasturnare bucatile de bezea si coaja rasa de portocala. Turnati frisca in baza de tarta si nivelati. Acoperiti cu fructele de padure. Glasati bine cu dulceata si bagati tarta la frigider pana se raceste.