- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta racoritoare cu capsuni trebuie sa o incercati, pentru ca in zilele de vara este desertul suprem.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 5 linguri zahar tos
- 40 gr unt topit
- 300 gr biscuiti digestivi
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar alb
- 250 gr crema de branza
- 250 ml frisca lichida rece
PENTRU TOPPING:
- 30 gr gelatina cu aroma de capsuni
- 300 ml apa clocotita
- 500 gr capsuni congelate
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati biscuitii macinati grosier, zaharul si untul topit, apoi puneti aluatul intr-o tava de tort, apasand usor ca sa repartizeze uniform. Introduceti apoi tava in cuptor 10 minute, ca sa prajeasca putin, apoi scoateti-o si lasat sa se raceasca bine de tot.
- Intr-un bol bateti zaharul cu crema de branza pana se omogenizeaza, apoi adaugati frisca batuta spuma tare. Intindeti crema peste blatul racit si bagati apoi tava in frigider pentru jumatate de ora.
- Intre timp, amestecati gelatina cu apa clocotita, si turnati amestecul peste capsunile congelate, amestecand continuu pana cand acestea se decongeleaza.
- Repartizati amestecul de gelatina peste crema de branza, apoi bagati tarta la frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore.