Tarte cu ciocolata neagra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarteele cu ciocolata neagra sunt perfecte ca desert la o cina festiva alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 300 gr aluat nisipos dulce, semipreparat

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 galbenus
    • 150 gr  ciocolata  de menaj, zdrobita
    • 1 lingura frisca grasa
    • 1 ou
    • 50 gr zahar tos
    • 25 gr unt nesarat
    • 2 linguri rom brun

    PENTRU DECOR:

    • ciocolata alba
    • cacao pudra
    • ciocolata neagra
    • zahar pudra

    USTENSILE:

    • forme mici de tarte din silicon
    • o tava joasa
    • hartie de copt
    • boabe de fasole sau bile pentru copt orb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 tarte
Timp de preparare 30 de minute
Timp de racire 20 de minute
Timp de coacere 50 de minute

  1. Intindeti aluatul, impartiti-l in patru si asezati-l in cele 4 forme de minitarte, apasandu-l cu grija pe fundul si peretii formelor. Acoperiti-le cu un servet si lasati 20 de minute la frigider. sa se raceasca.
  2. Puneti fomrele de tarte pe o tava joasa, captusiti-le cu hartie de copt, umpleti-le cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb si coaceti 15 minute. Scoateti fasolea sau bilele impreuna cu hartia de copt si lasati-le sa se raceasca.
  3. Bateti oul si  galbenusul cu zaharul pana cand amestecul se inggroasa, se deschide la culoare si isi mareste volumul. Puneti ciocolata zdrobita, untul, frisca si romul intr-un castron si topiti la bain-marie. Incorporati rpin rasturnare, cu grija, ciocolata  in amestecul de ou, apoi turnati umplutura in forme si coaceti 12-15 minute, pana se leaga, dupa care lasati tartele sa se raceasca inainte sa le scoateti din forme.
  4. Separat, topiti ciocolata alba si ciocolata neagra la bain-marie. Intideti ciocolata topita pe o tava sau pe o planseta de marmura, in strat subtire, lasati-o la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit, razuiti ciocolata in carlionti cu un cutit mare, tinut oblic.
  5. Decorati tartele cu carlionti de ciocolata si pudrati-o cu zahar pudra si cu cacao pudra.

Recomandari

Tarte