- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarteele cu ciocolata neagra sunt perfecte ca desert la o cina festiva alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 300 gr aluat nisipos dulce, semipreparat
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 galbenus
- 150 gr ciocolata de menaj, zdrobita
- 1 lingura frisca grasa
- 1 ou
- 50 gr zahar tos
- 25 gr unt nesarat
- 2 linguri rom brun
PENTRU DECOR:
- ciocolata alba
- cacao pudra
- ciocolata neagra
- zahar pudra
USTENSILE:
- forme mici de tarte din silicon
- o tava joasa
- hartie de copt
- boabe de fasole sau bile pentru copt orb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 tarte
Timp de preparare 30 de minute
Timp de racire 20 de minute
Timp de coacere 50 de minute
- Intindeti aluatul, impartiti-l in patru si asezati-l in cele 4 forme de minitarte, apasandu-l cu grija pe fundul si peretii formelor. Acoperiti-le cu un servet si lasati 20 de minute la frigider. sa se raceasca.
- Puneti fomrele de tarte pe o tava joasa, captusiti-le cu hartie de copt, umpleti-le cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb si coaceti 15 minute. Scoateti fasolea sau bilele impreuna cu hartia de copt si lasati-le sa se raceasca.
- Bateti oul si galbenusul cu zaharul pana cand amestecul se inggroasa, se deschide la culoare si isi mareste volumul. Puneti ciocolata zdrobita, untul, frisca si romul intr-un castron si topiti la bain-marie. Incorporati rpin rasturnare, cu grija, ciocolata in amestecul de ou, apoi turnati umplutura in forme si coaceti 12-15 minute, pana se leaga, dupa care lasati tartele sa se raceasca inainte sa le scoateti din forme.
- Separat, topiti ciocolata alba si ciocolata neagra la bain-marie. Intideti ciocolata topita pe o tava sau pe o planseta de marmura, in strat subtire, lasati-o la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit, razuiti ciocolata in carlionti cu un cutit mare, tinut oblic.
- Decorati tartele cu carlionti de ciocolata si pudrati-o cu zahar pudra si cu cacao pudra.