- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartele cu fistic sunt atat de bune incat puteti prepara chiar si o tarta mai mare tinand-o mai mult timp la cuptor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 linguri cacao
- 80 gr zahar tos
- 1 ou
- 250 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 130 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ou
- 80 ml lapte
- 200 gr ciocolata de menaj
- 200 ml frisca
- 50 gr fistic
PENTRU SERVIRE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 25 minute
- Pentru aluat se pune faina int-un castron si se adauga zaharul tos si cel vanilat, cacaua si untul. Se amesteca cu degetele pana se obtin firimituri care se amesteca cu oul. Se framanta aluatul bine, apoi se intinde cu sucitorul.
- Se decupeaza bucati din aluat in functie de marimea formelor de copt, care se coc apoi 10 minute, la foc moderat.
- Pentru umplutura, se marunteste fisticul mai mare, iar ciocolata cu laptele si frisca se pun pe foc. Se amesteca oul cu fisticul, apoi se pune in amestecul de ciocolata.
- Se pune umplutura in formele coapte si se coc 15 minute. tartele cu fistic se servesc reci cu fistic maruntit deasupra.