- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu ananas si migdale este un tort foaet gustos si aromat, si daca este tinut la frigider peste noapte este mult mai aromat.
Ingrediente
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 280 gr unt
- sare
- 5 oua
- 1 plic praf de copt
- 500 ml suc de ananas
- 3 galbenusuri
- 75 ml frisca lichida
- 150 gr migdale
- 75 ml lapte
- 275 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 350 gr faina
- 1 lamaie
- 50 gr amidon alimentar
- 100 gr ciocolata amaruie
- 20 gr unt de cocs
Instructiuni de preparare
- Toci migdalele si opresti o lingura pentru decor. Folosind cutitul de curatat cartofi, tai 50 gr ciocolata cu lapte in fasii subtiri, pe acre le pui la rece. Restul de ciocolata il rupi bucati si, impreuna cu laptele, il topesti pe foc mic.
- Din 250 gr unt, 200 gr zahar, zaharul vanilat si putina sare prepari o crema omogena, in care incorporezi pe rand cele 5 galbenusuri si albusurile batute spuma separat.
- Amesteci faina cu migdalele si praful de copt si le adaugi in crema, alternand cu ciocolata topita in lapte. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa si presarata cu faina si coci la foc mediu. Daca se rumeneste prea mult suprafata acoperi tava cu o folie de aluminiu. cand este copt, scoti blatul din tava si il lasi sa se raceasca.
- Pui la fiert 400 ml suc de ananas, zeama de lamaie, 75 gr zahar, 30 gr unt si amidonul amestecat cu 100 ml suc de ananas. Omogenizezi si, dupa un minut, iei de pe foc si adaugi galbenusurile, frecate in prealabil cu 4 linguri de crema. Amesteci bine si lasi amestecul sa mai dea in 2-3 clocote.
- Tai blatul racit in 3 foi, pe orizontala. Ungi fiecare foaie cu crema, o asezi ultima foaie apoi dai la rece pentru o ora.
- Topesti intr-o craticioara untul, smantana si ciocolata amaruie, rupta in bucati. Lasi sa se raceasca, dar nu complet, si torni crema cat e inca calduta peste tort pe care il pui la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.