- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu migdale ofera celor care nu au prea mult timp de stat in bucatarie, o senzatie de neuitat. Servit rece tortul cu migdale devine tot mai aromat si mai delicios.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 500 gr piscoturi stropite cu rom
PENTRU CREMA:
- 4 oua
- 1 baton de vanilie
- 200 gr unt
- 200 gr zahar tos
- sare
- 500 ml lapte
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr migdale macinate
- 200 ml frisca
Instructiuni de preparare
- Din lapte, oua, zaharul tos, sare si vanilie se prepara o crema groasa, pe foc slab. Dupa ce crema se raceste, adaugi migdalele macinate.
- Separat, freci spuma untul moale cu 200 gr zahar pudra si incorporezi amestecul increma de migdale si omogenizezi bine amestecul.
- Tapetezi cu hartie de copt o forma de tort, apoi o imbraci in piscoturi, pe care le asezi cu fata spre peretii formei. Spatiul care ramane il umpli alternand straturi de piscoturi si crema, si tii tortul la frigider pana a doua zi.
- A doua zi rastorni tortul pe un platou si il imbraci in crema sau frisca, si il poti orna cu migdale prajite si ciocolata rasa.