Tort cu cafea- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu cafea este foarte aromat si dulce, fiind un desert foarte apreciat de amatorii de dulciuri.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr zahar pudra
    • 6 oua
    • zahar vanilat
    • 100 gr ciocolata rasa
    • 20 gr boabe de cafea prajita si rasnita
    • 2 linguri faina

    PENTRU CREMA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 3 galbenusuri
    • 1 ou
    • 200 ml lapte clocotit
    • zahar vanilat
    • 2 linguri esenta de cafea
    • 50 gr ciocolata rasa
    • 200 gr unt, la temperatura camerei

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se amesteca la bain-marie galbenusurile cu zaharul pudra si cu un plic de zahar vanilat. Cand crema devine spumoasa, albicioasa si isi mareste volumul se da deoparte si se adauga ciocolata rasa, cafeaua macinataa, faina si se omogenizeaza compozitia in care se incorporeaza la final, albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament si se coace la foc moderat pana cand crese, se rumeneste frumos, iar batul de frigaruie iese curat.
  2. Cand blatul  este gata se scoate tava din cuptor si s elasa 10 minute, apoi se scoate pe un grilaj pana la racirea completa. Blatul se taie in doua pe orizaontala, dar numai cand este complet racit.
  3. Pentru crema se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile, oul intreg, adaugand treptat laptele clocotit, zaharul vanilat, si amestecand continuu .
  4. Se pune crema pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, apoi se da la o parte, adaugand esenta de cafea si ciocolata rasa. Cand crema s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma si se umple cu ea blaturile.
  5. Cu crema ramasa se umplu blaturile, se imbraca tortul si se decoreaza cu boabe de cafea. Tortul se baga la frigider 3-4 ore, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi