Mini-torturi cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mini-torturile cu ciocolata sunt foarte usoare si pufoase, gustoase si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU MINI-TORTURI

    • 80 gr zahar brun deschis, moale
    • 1 lingura cacao pudra, cernuta
    • 3 oua
    • 80 gr faina
    • 30 gr unt nesarat, topit si racit

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • 1 lingura de crema tartinabila de ciocolata si alune
    • zahar pudra, pentru decor
    • 230 ml frisca grasa
    • 2 lingurite rom, brandy sau lichior de portocale
    • carlionti de ciocolata

    USTENSILE:

    • 1 tava de briose cu 12 lacasuri sau 2 tavi cu 6 lacasuri fiecare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 12-15 minute

  1. Bateti cu telul sau cu mixerul de amna ouale si zaharul la bain-marie, pana obtineti o crema deschisa la culoare si se vede urma telului cand il scoateti din amestec. Mutati castronul pe o planseta si mai bteti cateva minute, pana cand amestecul se raceste la baza.
  2. Cerneti jumatate din faina si cacao peste amestec si incorporati-le prin rasturnare. Incorporati jumatate din untul topit. Repetati cu restul de cacao, faina si unt, apoi impartiti amestecul in locasurile tavilor de briose si coaceti-le 12-15 minute sau pana se rumenesc. Lasati briosele sa se racesca 5 minute in tava, iar apoi rasturnati-le pe un gratar pana la racirea completa.
  3. Pentru umplutura, impartiti frisca in mod egal in doua boluri, si adaugati crema de ciocolata si alune si romul, brandy sau lichiorul in unul dintre ele. bateti frsca din albele boluri spuma tare, acoperiti bolurile si lasati-le la frigider pana in momentul folosirii.
  4. Ungeti jumatate din briose cu un strat subtire de frisca cu ciocolata urmat de un strat de frisca simple. asezati deasupra restl de briose, presarati zahar pudra si ornati cu carlionti de ciocolata dupa care le puteti servi.

Recomandari

Torturi