- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de unt este un desert foarte gustos, pe care trebuie sa il preparati daca doriti sa surprindeti pe cei dragi cu un desert delciios.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 230 gr unt,la temperatura camerei
- 50 gr zahar vanilinat
- 120 gr faina
- 200 ml frisca lichida
- 4 oua
- 180 gr zahar tos
- 1 plic praf de copt
- 100 gr amidon alimentar
- esenta de vanilie
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar tos
- 2 lingurite cacao pudra
- 130 gr unt, la temperatura camerei
- 150 ml lapte rece
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timpde preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pentru aluat, se mixeaza unutl cu zaharul si apoi se adauga ouale, unul cate unul, si vanilia. Se continua cu faina, praful de copt, amidonul alimentar si zaharul vanilat. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga frisca lichida. Se amesteca din nou, apoi aluatu; se toarna intr-o tava unsa cu putin unt si se coace 40 de minute, la foc moderat.
- Cand este gata blatul copt se lasa 5 minute in tava si apoi se scoate pe un gratar sa se raceasca in totalitate. Abia cand blatul este bine racit se taie in doua sau trei discuri pe orizontala.
- Pentru crema, se mixeaza unutl, apoi se adauga putin cate putin zaharul si laptele, continuand mixarea pana se obtine o crema fina. La final se adauga cacaua si se amesteca din nou.
- Se asaza pe platoul de servit o foaie de blat, se umple cu crema si se acopera cu al doilea. se repeta operatiunea pana se termina blaturile, avand grija sa ramana putina crema pentru glazurat. Tortul se decoreaza cu ciocolata rasa sis e tine la frigider cel putin 3 ore pana in momentul servirii.