- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Victoria este un tort clasic englezesc. Este usor, insiropat, cremos, cu o textura sfaramicioasa. Traditional se aromatizeaza cu vanilie si se umple cu gem dar poate fi imbogatit cu frisca batuta sau glazurat cu crema de unt.
Ingrediente
- 180 gr zahar
- 180 gr faina cu agent de afanare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 180 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 3 oua
- 2 linguri de lapte semidegresat
- gem de zmeura
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU CREMA DE UNT:
- 150 gr zahar pudra cernut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 80 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 lingura de lapte
PENTRU DECOR:
- zahar pudra
- zmeura proaspata
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 25 minute
Timp de coacere 20-25 minute
Timp de racire 20 minute
- Intr-un castron mare, bateti untul moale si zaharul pana cand obtineti un amestec de consistenta fristii. Bateti ouale si adaugati in amestec cate putin ou batut. Cerneti faina in amestec, putin cate putin, si incorporati-o cu grija, cu ajutorul unei linguri de matal.
- Amestecati zaharul cu vanilia si incorporati-le in amestec, apoi cu ajutorul unei spatule impartiti aluatul in cele doua tavi. Nivelati aluatul din tavi cu lama unui cutit, apoi coaceti-le 20-25 de minute, pana cand creste si, la apasarea usoara, blatul este elastic. Lasati blaturile in tavi cel putin 10 minute inainte de a le rasturna pe un gratar pana la racirea completa.
- Bateti frisca spuma tare sau, daca preferati crema de unt, bateti untul cu zaharul pudra, laptele si vanilia pana cand obtineti o crema alba lucioasa.
- Ungeti un blat cu gem si celalalt cu crema de nt. Lipiti-le si asezati-le pe un platou. Presarati tortul cu zahar pudra si ornati-l cu zmeura sau alte fructe de padure proaspete.