Tort cu coacaze

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu coacaze este cu siguranta un tort racoritor de vara cu arome usor acrisoara. Acest tort are avantajul ca se prepara rapid si este foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 ml lapte
    • 250 gr margarina
    • 3 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 120 gr zahar
    • 50 gr cacao
    • 250 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr compot de visine
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura zmeurata
    • 1 plic intaritor de frisca
    • 250 gr coacaze proaspete sau congelate
    • 80 gr zahar
    • 1 lingura amidon alimentar
    • 350 ml frisca
    • 50 gr fulgi de cocos


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat amesteci zahrul cu cacaua, adaugi laptele si margarina si le pui pe foc. Lasi sa fiarba 2-3 minute, apoi dai vasul la racit. Adaugi faina in ploaie si amesteci.
  2. Separi ouale, adaugi treptat galbenusurile in compozitie, apoi adaugi praful de copt si zaharul vanilat. Bati spuma albusurile si le incorporezi in compoziatia  de galbenusuri. Torni compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o coci 40 de minute, in cuptorul incins, la foc moderat.
  3. Cand blatul este gata il lasi sa se raceasca in forma, apoi il scoti si il tai in doua foi.
  4. Intre timp, prepari crema. Speli  coacazele si scurgi compotul de visine. Pastrezi sucul si scoti eventualii samburi. Dai la fiert fructele impreuna cu 125  ml apa, 60 gr zahar si zaharul vanilat. Amesteci amidonul in suc de visine si zmeurata , apoi il torni in compozitia de fructe. Lasi sa clocoteasca 2 minute, apoi il lasi sa se raceasca.
  5. Bati 250 ml frisca impreuna cu intaritorul de frisca si 20 gr zahar. Umpli blatul cu compozitia de frisca. Repartizezi deasupra compozitia de fructe si  bagi tortul in frigider pentru 3 ore.
  6. Prajesti fulgii de cocos si ii lasi sa se raceasca. Bati restul de frisca si ungi marginea tortului, apoi presari fulgii de cocos peste tot tortul.

Recomandari

Torturi