- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de branza este un tort foarte gustos si usor de preparat, fiind in acelasi timp un preparat foarte indragit de copii.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 230 gr faina
- 210 gr zahar
- 4 oua
- 210 gr unt
PENTRU FORME:
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr zahar
- 300 gr ciocolata alba de menaj
- 20 gr gelatina alimentara
- 600 gr crema de branza
- 600 ml frisca lichida
- 250 gr crema de ciocolata
PENTRU DECOR SI SERVIT:
- 100 ml frisca
- 100 gr ciocolata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 60 minute
Timo de coacere 25 minute
Timp de asteptare 3 ore
- Se ung cu unt doua forme de tort, apoi se presara cu putina faina. Se mixeaza untul cu zaharul pana se obtine o crema alba in care se adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine amestecul dupa fiecare ou. Dupa ce s-au incorporat toate ouale se adauga faina cernuta inainte.
- Se repartizeaza aluatul in cele doua forme si se coc 25 de minute la foc moderat. Cand sunt gata se scot formele din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se prepara gelatina si, intre timp, se ametseca crema de branza cu zaharul. Separat, se bate frisca, se topeste ciocolata, care dupa ce s-a racit se amesteca bine cu frisca, apoi se adauga amestecul de branza cu zahar. Se adauga si gelatina preparata si se omogenizeaza bine amestecul.
- Se asaza primul blat intr-o forma de tort cu peretii detasabili, se toarna jumatate din crema de branza si crema de ciocolata, se acopera cu al doilea blat si se acopera cu restul de crema de branza.
- Se amesteca frisca lichida pesntru decor cu ciocolata rupta bucati, se lasa sa se omogenizeze pe foc mic fara sa dea in clocot, apoi se toarna tot amestecul peste tort. Dupa ce se raceste si se incheaga se baga tortul la frigider pentru cateva ore inainte de a-l leia si servi.