Tort cu ness si crema fina de branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un tort delicios pentru un sfarsit de saptamana sau de ce nu pentru o zi festiva din viata dumneavoasta. Desi necesita multe ingredienete sunt convinsa ca unele le gasiti deja in camara.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 200 gr zahar
    • 100 gr ciocolata neagra rasa
    • 100 gr unt sau margarina
    • 150 gr miez de nuca
    • 100 gr faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 lingura cu varf de cafea solubila(ness)
    • o lingurita de esenta de vanilie

    PENTRU CREMA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 400 gr de smantana grasa
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 2 plicuri gelatina alimentara
    • 150 gr zahar
    • o lingurita de esenta de vanilie

    PENTRU SIROP:

    • 150 ml apa
    • 150 gr zahar
    • o lingurita esenta de rom

    PENTRU ORNAT:

    • trufe de ciocolata
    • cacao pudra


Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara blatul bati spuma albusurile cu putina sare apoi adaugi trepata zaharul. Continui sa bati pana obtii o bezea. Separat, freci galbenusurile cu ciocolata rasa si cu untul taiat cubulete mici,cu esenta si cafeaua solubila, adaugi miezul de nuca prajit si maruntit si amesteci pana compozitia devine omogena.
  2. Incorporezi in bezea crema obtinuta si incorporezi apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Amesteci totul incet de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul.
  3. Tapetezi o forma de tort cu margini detasabile cu hartie de copt apoi adaugi aluatul pe care il dai la copt pentru 30 de minute la 220 de grade Celsius fara a deschide cuptorul in primele 20 de minute pentru ca se va lasa blatul.
  4. Cand blatul este rumenit il scoatem din cuptor si il iasam la racit dupa care il taiem pe orizontala in 2 discuri egale.
  5. Pentru   pregati siropul fierbem apa cu zaharul in cateva clocote apoi adaugam esenta. Il lasam sa se raceasca.
  6. Intre timp preparam crema amestecand cu ajutorul unui mixer smantana cu branza dulce si cu zaharul, adaugand apoi zaharul vanilat si gelatina inmuiata in apa rece si topita la bain-marie (peste o oala cu apa fierbinte). Amesteci bine compozitia,
  7. In forma in care s-a copt blatul asezam primul disc al blatului, il insiropam apoi torni jumatate din cantitatea de crema. Montezi al doilea blat pe care il insiropezi si torni restul de crema deasupra. Nivelezi usor si decorezi cu trufe de ciocolata si lasi cel putin 2 ore la rece (de preferat este sa sta la rece peste noapte).
  8. Cand servesti tortul ornezi fiecare felie cu o ploaie de cacao pudra.

Recomandari

Torturi