- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu pricomigdale este un tort simplu si gustos, pe care il puteti prepara la sfarsitul saptamanii cand doriti sa le oferiti celor dragi un desert surpriza.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 370 gr faina
- 250 gr unt
- 4 oua
- 1 plic praf de copt
- 250 gr zahar tos
PENTRU UMPLTURA:
- 30 gr zahar
- 500 ml frisca lichida
- 300 rg ciocolata neagra amaruie
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr unt
- 3 lingurite lapte
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr zahar pudra
PENTRU SERVIT:
- 6 pricomigdale faramitate sau bezele
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Pentru blat, se amesteca untul cu zaharul pana cand se obtine un amestec spumos, alb. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta si apoi, ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
- Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu gaina, si se coace 30 de minute.
- Pentru crema, frisca amestecata cu zaharul se pun la frigider 30 de minute, timp in care se topeste ciocolata. Odata ce castronul cu frisca s-a racit bine, se bate frisca adaugand si ciocolata topita.
- Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata, untul, zaharul si laptele. Se taie blatul, se umplu foile cu crema apoi se toarna glazura. Se presara deasupra pricomigdale faramitate, apoi tortul se lasa la rece o noapte pentru a se aromatiza si intari.