- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul fin de ciocolata este un tort rafinat perfect pentru orice ocazie speciala din viata dvs!. Tortul fin de ciocolata este mult mai aromat daca este consumat a doua zi, dupa ce a fost tinut la rece peste noapte.
Ingrediente
- 320 gr unt gras
- 500 gr zahar
- 220 gr faina
- 6 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 gr ciocolata fondanta
PENTRU GLAZURA:
- 120 gr unt gras
- 250 gr ciocolata fondanta
- 5 linguri frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Pui ciocolata si untul pentru blat intr-un vas ce poate fi asezat pe baie de abur. Lasi sa se topeasca untul si ciocolata si le amesteci bine, pana obtii o compozitie omogena. Lasi crema preparata sa se raceasca bine si inglobezi treptat ouale, faina cernuta, zaharul si zaharul vanilat. Incorporezi bine toate ingredientele, amestecand energic.
- Ungi cu unt o forma mare de tort. Torni compozitia in forma, o nivelezi foarte bine si o dai la cuptor pentru 30 de minute. Dupa expirarea timpului, nu scoti tava, ci mai lasi inca 5 minute in cuptor.
- Intre timp, pregatesti glazura: tot pe baie de abur, topesti ciocolata cu untul, stingi apoi focul si adaugi smantana dulce. Amesteci bine compozitia si, dupa ce ai scos blatul de tort, il lasi la racit, apoi torni glazura si il decorezi dupa preferinta.