- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de rom este un tort foarte apetisant si aromat, el avand marele avantaj ca se prepara usor fiind si gustos in acelasi timp.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 linguri faina
- 250 ml rom
- 6 linguri zahar
- 6 oua
- 200 gr marmelada de caise
PENTRU CREMA:
- 50 gr cacao
- 200 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr unt
- 4 linguri lapte
- 1 esenta de vanilie
- colorant alimentar rosu si verde
Instructiuni de preparare
- Separi ouale, iar albusurile le bati spuma tare, apoi adaugi treptat zaharul si bati mai departe. In spuma de albus incorporezi treptat galbenusurile. Adaugi faina amestecand usor, de jos in sus. Tapetezi cu hartie de copt o forma de tort, apoi torni compozitia pe care o coci, la foc moderat pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a copt, lasi blatul sa se raceasca in forma, dupa care il rastorni pe un platou.
- Tai blatului racit un capac de 2 cm grosime, scoti miezul si il stropesti cu rom. De asemenea stropesti marginile si capacul din interior.
- !/3 din miez il lasi galben, 1/3 il colorezi cu verde, iar 1/3 din miez il colorezi rosu. Capacul, marginea si baza le ungi in interior cu marmelada de caise.
- Prepari crema mixand untul moale cu zaharul, cacaua si esenta. Asezi in tort patratelele verzi si le ungi cu 1/2 din crema de cacao, apoi presari patratelele galbene. Peste ele pui restul de crema, apoi patratelele rosii. Pui capacul si presezi usor, ca sa nu ramana goluri, apoi decorezi tortul cu frisca batuta spuma si il bagi la frigider cateva ore.